tiistai 13. kesäkuuta 2017

Petturihumppa


Brysselin haarakonttori voi surutta jatkaa hommissa


Eipäs-juupas. Niin siinä sitten kävi, että perussuomalaisista erkani euvosto-kokoomuksen ja Sipilän sylikoirien osasto, jonka myyräntyön laajuutta koko Sipilän hallituskautena sopii vain arvailla. Hampaattomuus Brysselin politbyroon edessä on saanut henkilöitymänsä. Hallituksen ympärillä esitetty näytelmä kaikessa irvokkuudessaan kuvastelee ”itsenäisyytemme” koko ilmettä.

Nk. hallituskriisi oli arvoton näytelmä, jolla varmistettiin hallituksen ehdoton kuuliaisuus Brysselille.

Olennainen osa Sipilän ja Orpon operaatiota on ollut kuohia perussuomalaisista viimeisetkin euvostokriittiset piirteet Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Kun Jyväskylän puoluekokous ryhtyi terävöittämään linjaansa euvostopolitrukkeja vastaan, juoksupoikahallituksemme säikähti häätämään keskuudestaan vääräuskoiset. Persuministereille apulaisineen tuli hirvittävä paniikki, eikä uudelle puoluejohdolle suinkaan annettu mahdollisuutta osoittaa kykyjään. Suomalaisittain erittäin nopeasti eu-kuvernööri Sipilä runnoi läpi näytelmän hallituksen kaatumisesta, johon euvostopersut vastasivat marssimalla entisen arkkipersunsa Soinin johdolla ulos puolueesta, jonka suurimmaksi synniksi näyttäisi muodostuvan alkuperäisen hallitusohjelman tinkimättömän noudattamisen vaatiminen ja kansallismielisyys. Unohtakaamme lapsenmielisille tarkoitettu höpötys joistain inhimillisistä ”arvoista”.

Etenkin kokoomukselle ainoat arvot muodostuvat Brysselin vaahtosuisesta palvomisesta.

Sattumoisin tänään Euroopan komissio – tosiasiallinen hallituksemme ja Sipilänkin isäntä – on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa valmistellaan ensi viikolla vallan ytimessä esiteltäviä raportteja toimenpiteistä ”maahanmuuton vakauttamiseksi ja ulkorajojen hallitsemiseksi”. Komissio ”kehottaa” eli vaatii kaikkia vasallejaan ryhtymään toimeen asettamiensa oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi. Sisäministeri- ja kansalaisasioista vastaava komission jäsen Dimitris Avramopoulos on todennut unionin perustuvan yhteisvastuuseen ja vastuun jakamiseen. Nämä perusarvot koskevat hänen mukaansa kaikkia poliitikkoja, ja maahanmuutto ei ole poikkeus.

Mielenkiintoista on myös, etteivät toimet rajoilla [taakanjako] ole valinta vaan velvoite. Viime kuukausina komissio on vaatinut toistuvasti Tsekin tasavaltaa, Unkaria ja Puolaa ryhtymään määräämiinsä toimiin, mikä tarkoittanee rajojen avaamista ja maahanmuuttajien pakkovastaanottoa. Euvostoliitto kehtaa puhua maahanmuuttoliikkeen hallitsemisesta, vaikka tosiasiassa liikehdintä ei liene kontrollissa. Toinen vaihtoehto toki on, että kansojen vaihtaminen todella on alun alkaenkin ollut tavoitteena.

Liittovaltiohanke varainsiirtoineen ja yhteisvelkoineen on ollut esillä jo vuosia sitten. Meille on jo myyty käsite sisämarkkinoiden harmonisoinnista. Myyntipuheissa on puhuttu leppoisasti tavaroiden, palveluiden, työntekijöiden ja pääoman vapaan liikkuvuuden esteiden poistamisesta. Lainsäädännön yhdenmukaistamisen taustalla on kuitenkin vasallivaltioiden lainsäädännöllisen liikkumavaran tukahduttaminen. Esimerkiksi Puolan ja Unkarin ilmoittaessa suvereenien valtioiden tapaan, etteivät ne tahdo ottaa vastaan tiettyjä maahanmuuttajia, Bryssel katsoo jo kyseiset uppiniskaiset vasallit käytännössä lainrikkojiksi.

Uusi vaihtoehto -liike on nimenä jo tragikoominen, sillä käytännössä ryhmittymään kuuluvat entiset persuministerit ulkoministeri Timo Soini, työministeri Jari Lindström, puolustusministeri Jussi Niinistö ja kulttuuri- ja eurooppaministeri Sampo Terho ainoastaan osallistuvat vallitsevan euvostojärjestelmän ja liittovaltiorakennelman kyhäämiseen. Orpo on puhunut arvoista, mutta ne arvot ovat olleet Brysselin liturgian kuuliaista noudattamista. Niiden tielle nousi eliitin yllätykseksi perussuomalaisten halla-aholainen siipi. Vain naiivi voi kuvitella, että jotkut Halla-ahon vuosien takaiset kirjoitukset olisivat vallanpitäjille kiusallisempia kuin ”tiivistyvän eu:n” avoin uhmaaminen.

Tietenkin perussuomalaisten ryhmän hajoaminen on takaisku kansalliselle puolustukselle, mutta kenties tätä kautta maahamme lopulta syntyy aito vastavoima opportunisteille, jotka jatkavat lehmänkauppojaan korottaakseen itseään vain ja ainoastaan Brysselin silmissä. Itseään mahtipontisesti uudeksi vaihtoehdoksi kutsuva klikki heittyy ainoastaan kokoomuksen ja keskustan tiskirätiksi. Viime päivät ovat osoittaneet liiankin selvästi, mitä seuraa todellisesta toisinajattelusta suomalaisessa politiikassa. 

Liittovaltio tunnustettiin Taloussanomissa jo neljä vuotta sitten. Nytkö sitä tosissaan aletaan
viimeistellä? Kokoomuksen rinnalla hallituksessa ei voi olla kuin ehdottoman euvostouskollisia
nukkeministereitä. Samasta syystä eurostakaan ei sallita äänestää.

 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jaha, linkki onkin tainnut lakata yön aikana toimimasta. Aika kuuma peruna tuo taakanjako onkin. Joka tapauksessa Puolassa ministeri tasolla uskalletaan sanoa Brysselin politrukeille vastaan. Jokin sellainen olisi meillä Suomessa aivan ennenkuulumatonta "ääriajattelua".

      Poista