maanantai 29. toukokuuta 2017

Liian alhainen työttömyys


Puola ja Unkari ovat olleet eräiden muiden itäeurooppalaisten maiden kanssa euvostopolitrukkien hampaissa rimpuillessaan Euroopan kansan- ja uskonnonvaihtoa vastaan. Jo parisen vuotta sitten Puola ilmoitti Slovakian kanssa ottavansa vastaan ainoastaan kristittyjä perheitä. Luonnollisesti halu säilyttää kansakunta kristittynä on herättänyt Brysselissä raivoa. Nyt syntilistalle on liitetty nykyisessä Euroopassa uskomaton väite: Puolassa on kuulemma liian alhainen työttömyys.

JÄLLEEN  PÄÄNVAIVAA RAHAELIITILLE.

Nyt Puolan syntilistalle on lisätty jo liian alhainen
työttömyyskin. Taka-ajatuksena tietenkin on painostaa
maa ottamaan lasteittain kamelikuskeja takaamaan
matalapalkat.


Siinä missä Ylenannon toimittelija vielä 2015 julisti ”demokratian toiveiden haalistuneen” Bloomberg kirjoittaa äskettäin julkaistussa artikkelissa tyrmistyneenä työvoiman tarjonnan vähenemisestä ja työttömän väestön osuuden vähenemisestä. Puolan ennätysalhainen työttömyys kuulemma on uhka päätöksentekijöille ja enteilee entistä ”pahempia aikoja”.

Siirtolaisuus Puolasta on ollut yhtenä syynä työntekijöiden joukon vähenemiseen. Mukana on ollut myös tiettyjä hallituksen toimia, kuten eläkeiän laskeminen. Niinpä Puolan työttömyys oli Eurostatin mukaan maaliskuussa vaivaiset 5,3 prosenttia eli Euvostoliiton alhaisin. Puolan rekisteröity työttömyysaste on laskenut huhtikuussa 7,7 prosenttiin 8,1 prosentista kuukaudessa.

Bloomberg esittelee Puolan kehitystä seuraavanlaisin numeroin:

  • Enemmän kuin 2 miljoonaa puolalaista on jättänyt maan sen liityttyä Euvostoliittoon 2004. Vaikka ulkomailla työskentelemään halukkaiden määrä on laskenut viime vuodesta, se merkitsee lähes kolmea miljoonaa. Heistä 40 prosenttia on iältään 18-24 ja heidän osuutensa on kasvanut 10 prosentilla.

  • Arviolta miljoona Puolassa työskentelevää ukrainalaista lieventää työvoimapulaa auttaa pitämään palkkoja matalalla. 12. kesäkuuta alkaen ukrainalaiset voivat matkustaa Euvostoliittoon ilman viisumia, mikä saattaa ohjata heistä osan pois Puolasta.

  • Työikäisten työllisten tai työtäetsivien taloudellisen aktiviteetin alhaisuus on ilmennyt siten, että osuutensa muista ikäisistään on laskenut 56,3 prosenttiin vuoden 2016 kolmelta viimeiseltä kuukaudelta sen oltua edellisenä vuonna samaan aikaan 56,5. Luku on kaksi prosenttia alla euvostokeskiarvon. Taloudellisesti toimettomien puolalaisten määräksi on arvioitu 5,5 miljoonaa.

  • Keskuspankin arvion mukaan 80 000 ihmistä tulee tänä vuonna putoamaan pois työvoimasta, koska uudet säädökset alentavat eläkeikää. Väestön vanheneminen ja väheneminen tulee muuttamaan suhdelukuja entisestään. Kun Puolassa on tällä hetkellä jokaista sataa työläistä kohti 28 eläkeläistä, viimeksi mnainittujen määrä tullee melkein kaksinkertaistumaan vuoteen 2050.

Bloombergin lähestymistapa kehitykseen on ponnistelu palkkatason pitämiseksi mahdollisimman alhaisena. Yksioikoisesti toistetaan pankkiirien ja heidän apupoikiensa mantraa työvoimapulasta sivuuttaen tyystin automaation ja robotiikan aikaansaamat mullistukset työelämässä. Moderni koneistettu ja automatisoitu yhteiskunta ei kerta kaikkiaan elätä alati kasvavia ihmismassoja, ei ainakaan ellei robotteja pistetä verolle ja tuottoa jaeta jonkinlaisen sosialistisen kaavan mukaan tehtaiden ympärillä oleskeleville ihmismassoille. Siinäkin tapauksessa raja tulee ilmeisen pikaisesti vastaan, mikäli kolmansista maista tuotetaan taukoamatta tarpeetonta työvoimaa tehtaanporttien ulkopuolelle.

Lyhyellä aikavälillä työvoiman liikatarjonta toki laskee palkkakustannuksia, mutta samalla romahduttaa massojen ostovoiman. Kielitaidoton ja kehnosti integroituva väestö puolestaan laskee koulutustuloksia ja entisestään lisää työnantajille kelpaamatonta työvoimaa. Tämä Bloombergin vuodatus onkin nähtävissä osana NWO-väen turhautumista puolalaisten ja eräiden muiden itäeurooppalaisten kapinamieltä kohtaan. Se tukee uhkakuvillaan euvostokomission raivoa muun muassa Puolaa ja Unkaria kohtaan näiden sitkeästi vastustaessa rajojen avaamista kutsumattomille tulijoille.

Samalla tulee selvästi osoitettua, että korkea työttömyys ja köyhyys ovat eliitille enemmänkin tavoite kuin kirous, tärkeä työkalu rakennettaessa uutta euvostounelmaa. Siksi rajat ovat auki, koska länsimaiset yhteiskunnat ovat muuten hiljakseen negatiivisen väestönkasvun kautta sopeutumassa koneiden ja robottien maailmaan. Vihervasemmisto puolestaan on sokaistunut haavekuviinsa maailmankylän lutuisesta Onnelasta, jossa mannaa jaellaan loputtomasti kaikille ja tietenkin aina jonkun kolmannen osapuolen taskuista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti