maanantai 20. helmikuuta 2017

Katkeria ruotsalaisia hedelmiä


Trump on tehnyt sen taas: hän on saanut toimittelijat hölmistyneenä poukkoilemaan mainitessaan Ruotsin pyrkiessään esittelemään leväperäisen avointen rajojen politiikan haittoja. Valtiollisen ajatuksemme valvonnan läpi suodattuessaan tarina on mennyt jo niin monen suvakkiseulan lävitse, että alkuperäistä kontekstia lienee turha edes etsiä.

Ruotsin ja koko läntisen maailman uhkakuvat eivät katoa niistä vaikenemalla.

Olkoon Ruotsin tilanteesta mitä mieltä tahansa olettaisi sen kaltaisen kansakunnan etnologis-ekonomisen kehityksen olevan puolueettoman tarkastelun kohteena. Ottaahan hiukan alle 10 miljoonan asukkaan valtio sisään vuosittain lähes 100 000 muukalaista. Jo nyt lähteistä riippuen 15-20 prosenttia Ruotsissa asuvista ei ole syntynyt Ruotsissa ja 19 prosentilla on juuret jossain muualla. Niin multikultturismin oletettujen hyötyjen kuin haittojenkin siis toki pitäisi löytyä Sveanmaalta. Valitettavasti puolueetonta lähestymistapaa kulttuurikaaokselle näyttäisi olevan vaikeata löytää. Kritiikkiä uskaltavat esittää vain ne, joilla ei ole enää mitään menetettävää.

Ja sitten tulee joku Trump, joka ei kumartele puheissaan poliittisen korrektiuden alttaria. Muun muassa valtiollinen Yle pyrkii antamaan sellaisen kuvan, että huoli ruotsalaisen yhteiskunnan tilasta olisi vain jonkin äskettäin lähetetyn ähkyoikeistolaisen televisiokanavan tuotoksen nostattamaa. Kuukausitolkulla tasaisin väliajoin länsinaapurissa palaneet autokokot ovat satunnaisesti saattaneet livahtaa jossain täkäläisissä alaviitteissä, mutta virkavallallekin tuskallisiksi tulleet niin kutsutut No Go -vyöhykkeet ovat virallisen totuutemme kieltämiä. Väittämiin terrori-iskuista sivullisen tarkkailijan on paha lähteä etäältä sanomaan mitään, koska elämmehän ajassa, jossa valtamediamme edustajat saattavat todeta, ettei kertomatta jättäminen vaaranna sananvapautta tai Pariisissa voivat levottomuudet [Telegraph / Express] jatkua aivan ydinkeskustassa päiväkausia ilman, että niistä pääuutisissamme kerrottaisiin .Tämä siitä huolimatta, että levottomuuksien leviäminen ja jatkuminen Ranskassa varmasti vaikuttavat lähestyvien vaalien tulokseen.

Asiallisen keskustelun sijaan valtamediamme on keskittynyt ilkkumaan viestintuojaa ja väittämään ruotsalaisten ilakoineen tämän kustannuksella. Itse asiassa olennaista ei ole, mitä kenties on juuri äskettäin tapahtunut vaan viime vuosien kehitys kokonaisuutena. Taannoinen pakolaisryntäys sai itsenäisenä itseään pitävän kansakunnan kannalta merkillisiä ilmentymiä eri puolilla Eurooppaa. Sen sijaan, että pakollista vastaanottoa tarvinneet olisi sijoitettu valvottuihin parakkeihin heidät työnnettiin parhaimpiin hotelleihin ja annettiin kuljeksia kielitaidottomina ja useilla identiteeteillä vapaasti maasta toiseen. Toisinaan tosin ihmeteltiin, miksei puuro kelvannut tai bussista ei suostuttu siirtymään majoitustitiloihin. Ruotsista kantautui jo parisen vuotta sitten tietoja, ettei majoitustiloja olisi enää riittänyt, ja Suomikin sai osansa tulijoista. Kunnat ovat olleet vaikeuksissa pakkosijoitusten edessä. Jopa tänne jo saapuneet olivat ilmeisesti kauhuissaan. Tässä YLE- versio asiasta ja tässä vaihtoehtomedian näkemys. Tahdottaessa kertoa Euroopan niin kutsutun pakolaispolitiikan olevan tosiasiassa riistäytynyt käsistä jo aikaa sitten on esimerkiksi todella syytä ottaa Ruotsi sivuuttaen kuitenkin valtaeliitin kannanotot.

Poliitikkomme ovat yhdessä valtamedian kanssa rakentaneet suojamuurin kansainvaellusten todellisuutta vastaan. Trumpin twiitit ainakin toistaiseksi lävistävät tuon muurin, koska editorit eivät pääse niihin käsiksi. Seurauksena on toimittelijoiden hullunmylly, jonka keskellä sirkus on valmis. Tragikoominen näytelmä on ollut tätäkin kirjoitettaessa seurata sylikoirakuoron mölinää Trumpin kuukaudesta vallassa, ”jolloin hän ei ole saanut aikaan mitään”. Obaman toimittua viimeisille tunneille asti omalla linjallaan uusi presidentti ei suinkaan ole päässyt aloittamaan puhtaalta pöydältä. Niitä kaipailtuja presidentin toimia puolestaan samainen vollottajakööri on kiiruhtanut parkumaan mantereelta toiselle. Määräaikainen maahantulorajoituskin vesitettiin. Yhdysvaltain presidentin julkilausumat Ruotsista onkin nähtävä tätä taustaa vasten.

Katsokaa nyt hyvät ystävät, mitä suvaitsevaisuuden ja rauhallisuuden entisessä mallimaassa on tapahtumassa ja tapahtunut – vain parissa vuosikymmenessä! Liitän mukaan vielä joitain videoita siitä ruotsalaisesta todellisuudesta, jota eliitti ei suinkaan joudu elämään. Aluksi kulttuurikohtaamisia metroasemalla:Seuraavaksi lyhyt pätkä autopaloista. Tämäkään ei ole mitään vasta hiljattain syntynyttä levotonta liikehdintää:
Lopuksi koetetaan paneutua maahanmuuton ongelmiin tarkastelemalla poliisiväkivaltaa, muukalaisten ulkopuolisuutta yhteiskunnassa ja niin edelleen. Katsojan mieleen luulisi hiipivän ihmettelyn siitä, miksi maailmalta imuroidaan yhä enemmän väkeä, vaikka jo paikalle tulleetkin jälkeläisineen ovat vaikeuksissa. Sitten nousevat esille tulijoiden vaatimukset päästä päättämään enemmän asioistaan; kysyä toki sopii, minkälainen Ruotsi heille kelpaa. Minkälainen Ruotsi jää kantaväestölle, jonka osuus kiihtyvällä tahdilla vähenee? Kiihkottoman pohdistelun sijaan valtamediamme on kuitenkin lähtenyt ilkkuvalle ja vähättelevälle linjalle. Kuinkas muuten? Tekstitykset löytyvät videoruudun alalaidan valikosta.


Usko multikulttuuriin tuottaa meille katkeria hedelmiä, koska se on kanonisoitu meille ainoaksi sallituksi ajattelutavaksi.
3 kommenttia:

 1. Ja heti seuraavana päivänä saamme lukea tätä:

  "Nya uppgifter om Rinkeby: Polisen sköt verkanseld"

  http://www.aftonbladet.se/a/PQoWb

  "Tukholman Rinkebyssä mellakoita - poliisit ampuivat varoituslaukauksia - Tukholman Rinkebyn lähiössä on maanantai-iltana syntynyt mellakoita, kertoo Aftonbladet.


  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702202200074041_ul.shtml

  Olisikohan aika jo jättää maaninen Trumpin vainoaminen ja tunnustaa tosiasiat? Ihmisen ei tarvitse olla mitenkään ihastuttava tai mukava ollakseen oikeassa...

  VastaaPoista
 2. tino sanandaji teki kirjan joka perustuu tilastotietietoihin koskien maahanmuuttoa...nousi menetyslistan kärkeen ja mitä teki joku "taho" ? kirja kiellettiin kirjastoihin ruotsissa ostettavaksi!!!!mitä vaarallista on totuuden esilletuomisessa? 10 pisteen vihje:sama tapahtuu kotosuomessakin....ja kuka uskoo Reinfeltin sanoihin" maahanmuuttajat maksaa meidän eläkkeet"?
  yhtä uskottava kuin joulupukki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, onhan sitä väkeä, joka uskoo maapallonkin olevan litteä.

   Vakavasti puhuen, tuo "maksaa meidän eläkkeet" on sellainen taru, jonka toteutumiseen ei tulijoiden elinikä riitä. Muutama poikkeustapaus ei tätä maata tai Ruotsia kannattele. Kantaväestöstäkin yhä useampi päätyy ongelmajätteeksi automaation ja robotiikan edetessä, saati luku- ja kirjoitustaidottomat muukalaiset.

   Poista