perjantai 13. tammikuuta 2017

Ajatuskriminologinen katsaus IV


Ameeba nimeltä vihapuhejahti


Eräs ameebalaji tarttuu nenästä, syö aivot elävältä 2 viikossa ja tappaa 100% uhreista. Muuan suvaitsevaiston lempilapsi sen sijaan tarttuu kantajansa ajatuksiin ja nakertaa vähä vähältä todellisuudentajua ja saa aikaan vainoharhaista agressiivisuutta toisinajattelijoita kohtaan. Lopputuloksena on lähes raivopäinen väärinajattelijoiden vainoaminen ja ympäristön realistisen havainnoitsemisen sammuminen. Kyseessä on ameebamaisesti yhteiskuntaamme levittäytynyt pelko vihapuheesta.

Méningo-encéphalite_amibienne_primitive / Naegleria fowleri. Tappava yksisoluisten eliöiden viljelmä.
Kuva: Wikimedia Commons / CDC / Govinda S. Visvesvara

Liki väsymiseen asti olemme saaneet valtamediasta seurata Hakkaraisen ja kumppaneiden suustaan suoltamista kielletyistä sanoista. Tietyn uskontokunnan edustajien ohjatessa rekan toisensa jälkeen viattomaan väkijoukkoon tapauksista uutisointi on tehtävä kieli keskellä suuta. Turvallisin tapa on vain kirjoittaa rekoista, jotka tuon tuostakin tempautuvat ihmisten keskelle. Mikäli tapauksiin liittyneistä väkivaltaa ja vainoa paenneista poloisista on pakko teon tekijöinä kirjoittaa, kuuluu sääntökirjaan vuodattaa myötätuntoa henkisistä kärsimyksistä ja mielenterveydellisistä häiriöistä.

Vaikka tulijoiden uskonnon aatteellisen perustan muodostaa hallitsevan aseman saavuttaminen, vihapuhejahti-ameeban sairastuttamat reagoivat kerta kerralta rajummin kansainvaellusten kielteisten seurausten käsittelemiseen. Semanttisesta saivartelusta on kehittymässä uusi taiteenlajinsa samoin kuin oman ”hyveellisyytensä” todistelusta varmin tie saavuttaa oma viisitoista minuuttiansa julkisuudessa. Äskettäin televisiossa muuan dokumenttiohjaaja koetti ottaa askeleen lähemmäksi muukalaisvihamielisiksi ja rasistisiksi koettuja vihapuhujia toteamalla näiden kokevan tulleensa osattomiksi yhteiskunnassa. Lausumattomana kysymyksenä jäi väreilemään, mitä osattomuuden kokemuksen korjaamiseksi olisi tehtävä. Samoin vaiettiin kuin muuri osattomuuden konkretiasta. Eipä mainittu esimerkiksi tilannetta asuntomarkkinoilla keinotekoisesti luodun asunnonhakijamassan kamppaillessa jo ennestään epäterveesti tarjotuista asunnoista, avustuksista ja tietenkin työpaikoista. Syksyllä eräässä kaupungissa esimerkiksi esiteltiin ylpeästi, kuinka turvapaikanhakijat pääsivät tutustumaan työelämään alun perin koululaisille tarkoitetun TET-järjestelmän kautta paikallisessa kauppaliikkeessä. Entä sitten ne koululaiset? Jos yksinkertaisimmat aputyöt on jaettava muukalaisille, mihin työnnetään niitä aiemmin tarvinneet kantasuomalaiset? Insinöörikursseilleko? Ai niin, koulutusjärjestelmäkin on murroksessa.

Britannian sisäministeri Amber Rudd on joutunut
vihapuhesyytösten kohteeksi puolustettuaan
puheessaan brittiläisten työntekijöiden oikeuksia
vierastyöläisiä vastaan.
Vihapuhejahti-saastutettu suorastaan hekumoi, mikäli poliitikko erehtyy puolustamaan omaa kansaansa niin kuin konservatiivinen sisäministeri Amber Rudd taannoin Britanniassa [Independent / Guardian]. Ministerin synti oli vaatia aiempaa tiukempia sääntöjä maahan saapuville vierastyöläisille. Ajatuksena on ollut turvata työpaikat briteille itselleen. Moinen hirvittävä ajatus on sittemmin saanut erään Oxfordin professorin lähtemään sotajalalle ja vaatimaan ministerin puheen käsittelemistä vihatapauksena. Ministeri Rudd on erehtynyt lausumaan muun muassa:

Tahdon että tarkastelemme uudestaan, tarjoaako maahanmuuttojärjestelmämme liike-elämällemme oikeat kannustimet investoida brittiläisiin työntekijöihin.”

Ja edelleen:

Tulemme pian konsultoimaan seuraavista tarvittavista toimista maahanmuuton säätelemiseksi. Käymme läpi työn ja opiskelun reitit. Tähän sisältyy vaatimus kiristää testejä, joita yritysten on tehtävä ennen ulkomailta rekrytointia. Liike-elämä on ollut elpymässä tässä maassa, jossa työllisyys on ennätystasolla.

Meidän täytyy kuitenkin tehdä enemmän, jotta kaikki britit saavat elämässä tarvitsemiaan mahdollisuuksia. Testin tulisi varmistaa, että tänne tulevat ihmiset täyttävät työmarkkinoiden aukot ottamatta työpaikkoja, joita britit voisivat tehdä.

Kuten todettua kansansa tulevaisuutta ja hyvinvointia puolustaneen konservatiivipoliitikon puhe ei kelvannut yliopistoprofessorille, joka kiiruhti sen tuomitsemaan edes kuulematta itse puhetta. Tuolle kirjanoppineelle riitti kuulemma pelkkä puheen luonnos. Mieleeni tulee vuosien takaa kiihkouskovaisten tuomio elokuvalle Kristuksen viimeiset kiusaukset, jota kiirehdittiin tuomitsemaan pelkät käsikirjoitusotteet hyppysissä.

Mainittu professori Silver on ilmeisesti profiloitumassa saarivaltakunnan pääinkvisiittoriksi ajatusrikollisten jahtaamisessa tartuttuaan myös pääministeri Theresa Mayn julkilausumiin. Vaikka häntä on toki arvosteltukin, hännystelijöitäkin löytyy verraten ministerin puhetta jopa Mein Kampfiin! Jotta voimme asettaa ministerin puheet oikeisiin mittasuhteisiin, meidän on muistettava se sekasorto, mihin brittiläinen yhteiskunta on muukalaisvyöryssä ja islamisaation kautta viime vuosikymmeninä joutunut. Lontoo alkaa olla jo enemmän oma merkillinen muukalaisvaltionsa kuin osa Britanniaa. Äskettäin on myös kerrottu brittivankiloista [Express / Daily Mail], joissa islamistijengit terrorisoivat pakkokäännyttäen. Silti vihapuheprofessorien annetaan julistaa omaa sanomaansa. Jos he ovat huolissaan ainoastaan yhteiskunnan tukeman humanistieliitin kansainvälisistä työurista, voimme todeta tarpeellisten tiedemiesten aina löytävän tukijansa. Muuten yleisellä tasolla esimerkiksi putkimies on aina nukkekotitohtoria tärkeämpi.

Ameeba leviää niin kauan kunnes jostain nousee esille tarpeeksi monta suoraselkäistä kansalaista julistamaan, että jo riittää. Rikollisia ja rikollisia uhkauksia varten on jo olemassa lainsäädäntönsä. Sitä ei saa venyttää ja tulkita poliittisuskonnollisista lähtökohdista. Muuten alistumme henkisen ja uskonnollisen diktatuurin ikeeseen.2 kommenttia:

 1. Viha on sallittua vain oikeaoppisille. Kuuntelin aamulla tätä dokumenttiohjaajaa televisiossa. Suomi on kahtiajakautunut, on vihapuhetta, aggressiivisuutta ja muukalaisvihaa. Ei jäänyt epäselväksi pahisten ja hyvisten puolet. Hyvikset koettavat kuitenkin ymmärtää näitä osattomia raukkoja, jotka ovat ryhtyneet vihapuhumaan ja mielenosoituksia järjestämään maahanmuuttoa vastaan. Tasaveroista ei keskustelu ole, jos suvaitsevaista ylemmyyttä uhkuva osapuoli vain vaivoin saa osoitetuksi jonkinlaista sääliä kriittistä osapuolta kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkaisua uhkiin ja ongelmiin on mahdotonta löytää, mikäli tietty osapuoli omii itselle kaiken totuuden ja vain säälii uhatuksi itsensä kokenutta osapuolta.

   Rajojenavaajat ovat nykyään sellaisen virheettömyyden kokemuksen vallassa, etteivät he kykene edes tasapuolisesti keskustelemaan osattomien ja marginaaliin sysättyjen kantasuomalaisten kanssa. Tärkeät argumentit on jo etukäteen tuomittu "rasistiseksi" ja "vihapuheeksi".

   Poista