tiistai 1. marraskuuta 2016

Tuiki tuiki tähtönen...


Kunhan muistat olla poliittisesti korrekti


Tästä asiasta on jo tullut kirjoitettua. Koska yhä uusia esimerkkejä muutoksesta putkahtelee esille kuin tatteja syksyllä, pitää tätäkin vielä hiukan kommentoida. Nyt Ruotsinmaalta on kantautunut tietoja jouluvalojen hirmuisesta vaarallisuudesta. Asiasta ei toki ole valtamedioissamme pukahdettu, mutta vielä ehtii. Joulusesonkihan on vasta alkamassa.
Noh, selatessani nk. sosiaalisen median syövereitä löysin viestin, jossa kommentoitiin ruotsalaisten viimeisintä pöyristelykulttuurin innovaatiota eli jouluvalojen vastaista liikettä, jottei muslimeille voitaisi vaikka vahingossa aiheuttaa pahaa mieltä – förtreten. Vaikuttaa siltä, että yleiseurooppalainen mielipahantorjunnan kehittely pyrkii melkoiseksi nobel-tutkimukseksi.
Asia olisi huvittava ellei liikuttaisi haudanvakavilla vesillä. Kuten tiedetään, aavikkoihmisille pelkkä harmi uskonelämässä koettelee enemmän kuin helposti kunniaa ja kunnia puolestaan vaatii loukkaajan henkeä. Mitäpä tapahtuukaan, jos muukalaiset saadaan vakuuttumaan täällä vuosisatoja noudatettujen tapojen todella loukkaavan heitä? Koska kyse on ollut nimenomaan muslimiväestön paapomisesta, on syytä ottaa esille esimerkki heidän väestöllisen osuutensa kasvusta sellaisella perikristillisellä alueella kuin Italiassa. Vuonna 1970 heitä on sanottu olleen 2000 ja vuonna 2015 jo kaksi (2) miljoonaa. Kun tuo osuus ylittää kriittisen massan, vaatimukset muuttuvat käskyiksi.

On liikuttavaa havaita, kuinka antaumuksellisesti osa alkuasukkaistamme on perehtynyt asiaansa kehittellessään mielipahan vastaista koodistoa. Jo aiemmin ovat olleet puheena Suvivirsi-kiellot ja norjalaisten kehotukset muun muassa kouluissa välttää joulu-sanaa tai julkisia joululahjoja. Yleinen käytäntö näissä tapauksissa on ollut julistaa tapahtuneen suuri väärinkäsitys, mikäli ympäröivä yhteisö ei ole suostunut vaatimuksia nielemään. Kaikessa rauhassa läntisessä naapurissamme on nyttemmin kehittynyt tilanne, joka uhkaa pimentää yhä laajempia alueita Ruotsista, siis maasta, jonka pohjoismaisiin perinteisiin ovat kuuluneet niin julkiset jouluvalot kuin kyntteliköt ikkunoilla.

Jouluvalojen vastaisessa kampanjassa on otettu esille turvallisuus: valotolpat eivät muka enää kestäisi valaistuslaitteiden painoa – tämä siis aikana, jolloin valaisintekniikka on kehittynyt harppauksin. Turvallisuuden lisäksi sikäläinen Liikennevirasto on ottanut äkkiä esille myös sen, kenen pistokkeesta virta valaisimiin otetaan. Aiheellisesti argumentit turvallisuudesta ovat herättäneet närää, koska monin paikoin normaali valaistus on koettu ilmeisesti riittämättömäksi. Joulunajan lisäpanostus lamppuihin on koettu nimenomaan turvallisuutta lisänneeksi toimenpiteeksi.

Viime aikojen pyrkimykset hämmentää eurooppalainen tapakulttuuri joksikin merkilliseksi monikulttuuriseksi keitokseksi tuonee esiin yhä uusia hämmentäviä ilmentymiä, jotka samalla viittaavat kintaalla aiemmille säädöksille niin kuin olemme saaneet meillä huomata muun muassa Halal-lihan ja -teurastuksen esiinmarssissa tai suhtautumisessa moniavioisuuteen sosiaalisine seurauksineen. Olen itsekin monena vuonna päivitelllyt jouluvalojen pröystäilevää käyttöä ja toivonut osan niihin kulutetuista julkisista varoista käytettäväksi muihin kohteisiin. Silti on hälyttävää, mikäli niiden karsimisen taustalle on noussut uskonnollispoliittinen alistumiskoodisto. Siksi meidän on syytä nauttia täysin rinnoin jouluiloistamme – kaikkine valoineen – niin kauan kuin ne sallitaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti