tiistai 22. marraskuuta 2016

Sharia-partioilla kotoutumista vastaan


Onko Saksan oikeuslaitos aseeton islamistivyörytystä vastaan?


Pari vuotta sitten äärikonservatiivinen muslimiryhmä herätti suuttumusta järjestäessään saksalaisen salafisti-käännynnäisen Sven Laun johdolla Sharia-katupartion Wuppertalin kaupungissa. Ihmisiä kehotettiin lopettamaan alkoholin juominen, uhkapeli ja musiikin kuunteleminen. Varsinkin musiikin kuuntelemisen kielto tuo vahvasti mieleen Afganistanissa taannoin vallinneen uskonnollisen hallinnon. Saksalainen oikeusistuin on juuri antanut päätöksen, ettei seitsenmiehinen katupartio ole rikkonut lakia [ Guardian , Digital Journal ].

Olennainen osa syytettä oli Saksassa vallitseva kielto käyttää poliittisia univormuja, mikä tietenkin juontaa juurensa natsismin vastaisesta kamppailusta. Sharia-partion asuja ei kuulemma koettu uhkaaviksi. Ilmeisesti tapaus ei ole kuitenkaan vielä loppuunkäsitelty, mikä on luonnollista. Ovathan toiminnan takana radikaalit salafisti-ryhmät, joita on liikkunut myös muissa eurooppalaisissa kaupungeissa, kuten Lontoossa, Kööpenhaminassa ja Hampurissa.

Meillä Suomessa on viime aikoina noussut keskusteluun joidenkin turvapaikanhakijoiden kääntyminen kristinuskoon. Islamilaisesta maailmasta on selviä tietoja toiminnasta, jolla nimenomaan sharia-oikeudet ovat niin ruumiillisin tuomioin kuin sakoinkin rankaisseet uskostaan luopuneita ynnä alunperinkin vääräuskoisiksi koettuja. Kansanryhmien keskinäisen integraation kannalta edes puheet sharian sallimisesta ovat kuin strykniinin syöttämistä potilaalle. Lähtökohtaisesti tiettyä ahdaskatseista puhdasoppisuutta varjelemaan luodun järjestelmän ei vain voi kuvitella soveltuvan maailmaan, jossa erilaista maailmankatsomusta edustavat ja eri uskomuksia omaavat yksilöt toimisivat tasa-arvoisina keskenään ja valiten vapaasti oman jumalakäsityksensä. Näin ollen sharia-oikeuksien tai -partioiden salliminen on selkeätä maahantulijoiden kotoutumisen vastustamista. Islamististen katupartioiden selkeänä tehtävähän on juuri estää länsimaisten tapojen ja ihmiskäsitysten omaksuminen. Samalla annetaan avaimet uuden, eurooppalaisille vieraan monokulttuurin väkivaltaiselle istuttamiselle.

Kauhistellessamme muun muassa Ranskan levottomuuksia meidän tulisi muistaa, että juuri salafistit on liitetty moskeijoista takavarikoitujen aseiden taustalle. Ranskassa on sanottu olevan noin 2500 moskeijaa ja rukoushuonetta, joista suunnilleen 120 on arvioitu levittävän radikaalia salafismia. Aseiden löytämisen yhteydessä on suljettu ainakin kaksikymmentä moskeijaa. Helsinkiinkin on suunnitteilla suurmoskeija, jonka taustatahot lienevät vähintäänkin epämääräiset. Samaan aikaan kun harjastukkien mahdollisia vihapuheita kammataan täikampaakin tiuhemmalla hangolla vahvistuu epäillys, että kielimuurin suojassa meitä kantaväkeä voidaan solvata miten tahansa ja ties mitä päämme menoksi voidaan julistaa.


Shariasta aiemmin tekstissä Kun ehtoollisviini todella muuttuu vereksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti