tiistai 23. elokuuta 2016

Mitä Forssassa tapahtuu?


Ministeri pikkuapulaisineen on juntannut vuodessa hämäläiseen pikkukaupunkiin pahoinpitelyiden ja etnisten kahakoiden kierteen. Valitettavasti tämä on vasta alkua, koska hyysärimedia on oitis aloittanut tapahtumien värittämisen. Kaikki syy on kaadettu kiireen kaupalla suomalaisten niskaan.

Viime lokakuussa kirjoitin tekstissä Pakolaisbisneksen jyräämät Forssasta:

Forssa nousi elokuussa vähäksi aikaa julkisuuteen sen aluksi torjuessa pakolaisten ”väliaikaisen” majoituksen. Kun kielteinen päätös syntyi, alkoi etenkin ylessä armoton, päivästä toiseen jatkunut parkuminen. Alpo Suhosta myöten radioon raahattiin väkeä todistelemaan tehtyä vääryyttä. Ministeri Grahn-Laasonen pisti ilmeisesti arvovaltansa peliin masinoidakseen vastatoimet, jotka viimein johtivat alkuperäisen päätöksen kumoamiseen. Vähemmälle huomiolle jäi hotelliin suunniteltu ikäihmisten uudenlainen palvelukeskus, joka lienee nyt sysätty pois pakolaiskeskuksen väliaikaisuuden muututtua yhtäkkiä pysyväisluonteiseksi. Nuo pakolaisbisneksen koukerot vaatisivat ammattimaista ja lahjomatonta selvitystyötä. Sen verran monen poliitikon ja vaikuttajan näpit ilmeisesti ovat tahriintuneet soppaan.

Kuvakaappaus MV-lehden välittämästä videosta, jossa
naisten ja heidän autonsa kimppuun käyvät eivät
järin pottunokilta näytä. Valhemediahan kiirehti
vollottamaan nuorten suomalaismiesten hyökänneen
vastaaottokeskukseen. Onkohan jollakin tullut
viimein mitta täyteen?
Lähes tasan vuotta myöhemmin Forssassa on meneillään tapahtumaketju, jota MV-lehti pitää mahdollisena kostonkierteenä matujen eilen joukolla tekemään pahoinpitelyyn. Niin MV-lehden kuin Paavo Tajukankaankin välittämässä videossa mailojen ja keppien kanssa heiluvat näyttävät perin selvästi sotaa ja vainoa paenneilta. Tunnettuun tapaansa valtamedia painottaa suomalaisten hyökänneen vastaanottokeskukseen. Sieltä taholta lienee turha odottaa objektiivista arviota syistä ja seurauksista. Joka tapauksessa ministeri Grahn-Laasonen apujoukkoineen voinee olla tyytyväinen. Ilmeisesti rauhalliseen hämäläiseen pikkukaupunkiin on onnistuttu istuttamaan vuodessa Lähi-Itä moninaisine kostonkierteineen. Samalla toimittelijat pääsevät haarukoimaan parhaaseen palestiinalaiskriisin tyyliin ainoastaan toisen osapuolen tekoja, vaikka jokaiseen kahinaan vaaditaan vähintään kaksi osapuolta. No, onhan tämäkin kansainvälistymistä.

Toivottavasti tulevat päivät valaisevat tapahtumien oikeata kulkua, mihin en usko valhemedian kykenevän.


Edit torstai 25.8.2016. Ohessa kuvaa tapahtumasta Suomi ensin mielenilmaus Forssa. Koska tämä blogikirjoitus  alkoi tiistain hämmentyneissä olosuhteissa, tapahtumaketjua sopii keriä kasaan tämän tapahtuman taltioinnilla. Mitä kaikkea pölhömedia asiasta myöhemmin sepustaakaan tästä välittyy vaikutelma asiallisesta ja rauhallisesta ilmapiiristä mielenosoittajien keskuudessa. Sanoman pitäisi vähitellen alkaa kuulua.
Paavo Tajukangas on myös tarttunut asiaan: Mitä Forssassa oikein tapahtuu?
7 kommenttia:

 1. Valtamedia näyttää jättävän jotain olennaista kertomatta Forssan tapahtumista. Tajukankaan nyt 24.8. julkaiseman tilannepäivityksen mukaan Forssassa aiotaan järjestää huomenna torstaina klo 18.00 mielenosoitus.

  "Mielenosoituksella osoitetaan laittomille maahantulijoille, että suomalaiset eivät hyväksy turvapaikanhakijoiden suomalaisiin kohdistuneita väkivaltaisuuksia eikä erilaisia uhkailuja, jotka ovat jatkuneet jo pitkään."

  Ei liene yllätys, että sensuurin seula tuli läpäistyä vasta eilisten tapahtumien kautta tavalla, josta Iltalehden juttu on malliesimerkki.

  Yle on myös marssinyt sontasammiolle ja esittää tapahtumat sapluunansa mukaisesti eli sotaa ja vainoa paenneet ovat sen mukaan olleet yksinomaisena uhkailujen kohteena.

  http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_forssasta_tiistai-illan_yhteenotto_oli_jatkumoa_viikkoja_jatkuneelle_uhkailulle/9116083

  Suunniteltu mielenosoitus ja Ylen tarina ovat siis huutavassa ristiriidassa. Onko muukalaisten mielestä uhkailua ollut se, ettei heille ole kenties annettu kaupoissa ohituskaistoja tai paikalliset väistelleet tien leveydeltä vastaantulleita läpsyttelijöitä?

  Joku forssalainen voisi kenties valaista asiaa, yle-vapaasti.

  VastaaPoista
 2. On syytä muistaa, että esimerkiksi Lahdessa kesällä matujen ja vastaanottokeskuksen tarinat osoittautuivat ilmeisesti perättömiksi.

  http://yle.fi/uutiset/poliisi_mikaan_ei_viittaa_siihen_etta_turvapaikanhakijoita_jahtaisi_lahdessa_jarjestaytynyt_porukka/8908634?ref=leiki-uu

  Siksikin vaikuttaa tyypilliseltä propagandalta, ettei yle ole vaivautunut liittämään juttuunsa kenenkään paikallisen kantasuomalaisen kommenttia. Epäilys on vahva.

  VastaaPoista
 3. Ylen tarinapaja on alkanut väsätä "raporttia" tapahtumista.

  http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskuksen_lahistolla_usean_kymmenen_hengen_joukkotappelu_forssassa/9115920

  "Ylikonstaapeli Antti Reijula Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kertoo, että tällä hetkellä ei ole tiedossa, mistä tilanne sai alkunsa. Hänen mukaansa jo eilen maanantaina poliisille oli tullut joitakin ilmoituksia vastaavista pienemmistä ryhmistä, mutta poliisi ei tuolloin tavoittanut asiaan osallisia. Tilanteen kärjistyminen tiistai-iltana tulikin yllätyksenä."

  Ei anna kovin mairittelevaa kuvaa poliisin taidoista ellei suuremmasta kuvasta ole jonkinlaista käsitystä, jota ei vain saa mainita. Ainakin aiemmin todetusta Prisman pahoinpitelystä olisi ollut selkeä suunta etsiä matuja. Uhrikin varmasti ollut löydettävissä vammojensa vuoksi.

  "Poliisi ihmettelee forssalaisten intoa tulla katsomaan joukkotappelua vastaanottokeskuksen lähettyville. Vastaanottokeskuksen ohi menevää tietä pitkin lipui Ylen toimittajan mukaan lukuisia autoja."

  Sinänsä ihmisten laumoittuminen onnettomuuspaikoille jne on jotain järjetöntä, mutta kantaväestön ja maahanmarssijoiden välisten jännitteiden alkaessa purkautua on voinut olla kyse yksinkertaisesti joukkokokemuksesta, "että vihdoinkin jotkut alkavat panna vastaan".

  Mahtaisi se ylen toimittaja saada lennossa potkut, joka alkaisi tarkemmin penkoa Forssan levottomuuksien syitä?

  VastaaPoista
 4. Jätän tämän tähän seurattavaksi. https://twitter.com/search?q=%23forssa

  VastaaPoista
 5. Nyt kun pöly on hiukan laskeutunut, jauhaa julkisuudessa päättymätön eipäs-juupas -nokittelu.

  Esimerkiksi:

  http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221767-forssan-mediahassakka-ja-entinen-ministeri-lukee-mv-lehtea

  Yllä mainitun blogin kommenttipari kuvastelee oivasti asetelmia, jotka eivät lupaa tilanteen muutuvan piirunkaan selväpäisempään suuntaan:

  "Todella mielenkiintoinen tämä "mediahässäkkä", kun mitään tietoa ei mistään saa. Paitsi tuo MV-lähde.

  Tulee mieleen suuri tsunami noin 10 vuotta sitten. Ei ollut uutisia, "mitään ei ollut tapahtunut". Varsinkaan suomalaisille.

  Ja silloin sukellusmiesten "tietotoimisto" pääsi arvoon arvaamattomaan."

  Ja vastauksena edelliseen:

  "Ihanko olet yrittänyt katsella:
  http://yle.fi/uutiset/forssan_joukkotappelu_pisti_...
  http://yle.fi/uutiset/tilanne_forssassa_karjistyny...
  http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_forssasta...
  http://yle.fi/uutiset/poliisi_jatkanut_tutkintaa_f...
  http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskuksen_lahisto...
  http://yle.fi/uutiset/forssa_perustaa_tyoryhman_ki...
  http://yle.fi/uutiset/kaupunginjohtaja_forssa_ei_o...
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1471926786484

  Itse jäin miettimään ainoastaan tuota kaupunginjohtajan lausahdusta. Se ei vaikuta muiden tietojen valossa ollenkaan paikkaansa pitävältä. Toki siinäkään valtamedia ei ole valehdellut. Kaupunginjohtaja on ilmeisestikin päästänyt suustaan tuollaisen irvikuvan."

  VOI PYHÄ YKSINKERTAISUUS! Kun kansalaisten luottamus valtamedian puolueettomuuteen on romahtamassa, yhä löytyy niitä, jotka tarjoavat tiedonjanoon reppukaupalla samaa yksisilmäistä tavaraa, johon olemme valitettavasti saaneet jo vuosia tottua. Osa siitä on pakkoverolla kustannettua, joten siksikin sen arvostelua on turha vetää salaliittoteorioiden kenttään tms.

  Sinänsä Forssaan asetettu työryhmä on mielenkiintoinen askel asioiden käsittelemiseksi, mutta vaarana on ihmisten linnoittautuminen ideologioidensa bunkkereihin. Valitettavsti on syytä pessimismiin, koska valtiovalta ei tunnusta ongelmien pääsyytä eli haittamaahanmuuttoa tai avointen rajoja osuutta synkkenevään tilanteeseen.

  http://yle.fi/uutiset/forssa_perustaa_tyoryhman_kitkemaan_vakivaltaa/9117477


  Tänään pitäisi Forssassa siis olla mielenosoitus. Saapa nähdä, millaista tietoa maailmalle siitä levitetään.

  VastaaPoista
 6. Tämä video kertoo aika paljon menosta Forssassa.

  mvlehti.net/2016/08/25/video-forssan-matut-kavivat-hyokkaykseen-johdetusti/

  Katsotaan nyt, mitä kerrottavaa mielenosoituksesta kertyy...

  VastaaPoista