tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kansanäänestys Unkariin!


Brysselille lähetetään viesti jonka se ymmärtää


Unkarin presidentti Janos Ader on julkistanut maansa järjestävän kansanäänestyksen. Hankkeen vastustajien mukaan äänestys saattaa merkitä Unkarin lähtöä Euroopan Unionista.

Lähtö lähellä? Eurooppalaiset sivistyskansat antavat kansalaisilleen mahdollisuuden äänestää euvostolaista
mielivaltaa vastaan.

Kansanäänestyksen on määrä tapahtua lokakuun toisena päivänä. Asiasta ovat kertoneet muun muassa Reuters ja Daily Mail Online. Sen pontimena ovat Euvostoliiton suunnitelmat pakkosijoittaa maahanmuuttajia vasallimaihinsa. Aiemmin pääministeri Viktor Orbanin hallitus on jo äänestänyt niitä suunnitelmia vastaan, joiden mukaan 160 000 maahanmuuttajaa jaettaisiin 28 eu-vasallin kesken. Tuossa äänestyksessä Unkari jäi vähemmistöön, muttei siis tahdo alistua.

Unkari on ollut yhteistyössä Slovakian kanssa vastustamassa suunitelmaa, jonka on väitetty helpottavan painetta Kreikkaa ja italiaa kohtaan. Samaan aikaan olemme kuitenkin saaneet lukea jatkuvasta ihmisvirrasta Välimeren ylitse, joten on aiheellista kysyä, miten rajoja avaamalla muka voitaisiin puuttua kansainvaellusten perussyihin ja ihmiskaupan tuottoihin. Orbanin mukaan Euvostoliitolla ei ole oikeutta piirrellä uudestaan Euroopan kulttuurillista ja uskonnollista identiteettiä. Sen mukaan euvostosuunnitelma rikkoo kansallista suvereniteettia ja että terroristit voivat saapua maahan tekeytyen maahanmuuttajiksi.

Brysselin kaavailemien kansansiirtojen suosio ei vasallimaissa ole ollut Suomea lukuunottamatta mainittavaa. Heinäkuun ensimmäiseen päivään nebbessä  vähemmän kuin 2800 tulijaa – 789 Italiasta ja 1994 Kreikasta – on sijoitettu uudelleen. Unkari ei ole ottanut ainuttakaan sille määrätyistä 1294 tulijasta. Unkarilaiset ovat havainneet Unionin voimattomuuden ihmisvyöryn edessä. Vuonna 2015 noin 400 000 maahanmuuttajaa ja pakolaista kulki maan kautta ennen kuin hallitus sulki syksyllä eteläisen rajan aidoin ja piikkilangoin.

Vaikka Orban kehotti lehti-ilmoituksin brittejä pysymään Euvostoliitossa, hän ymmärtää Brexit-äänestyksen tuloksen osana kamppailua maahanmuuttoa vastaan. Hänen mukaansa EU-johtajat eivät ole tehneet mitään pysäyttääkseen maahanmuuttoaallon, mikä on vähentänyt turvallisuutta, lisännyt vaaroja ja väkivaltaa. Hänen vastustajansa syyttävät [kansanäänestysaikeita] Unkarin viemisestä valhein ulos Euvostoliitosta. Hallitus on suunnittelee kuitenkin ilmoituksin sekä television ja internetin kautta kiirehtiä äänestäjiä lähettämään Brysselille sellaisen sanoman, jota tämä ymmärtää.

Ollakseen pätevä äänestysprosentin on oltava yli 50, jota aiempien äänestysten on ollut vaiketa saavuttaa. Unkarin johto on joka tapauksessa päättänyt tarttua Brexitin avaamaan hetkeen. Vapauden ajatus on virinnyt kautta pakkounionin. Tästä rohkeudesta kansanäänestyksen ajajat ansaitsevat suuren kunnioituksen.


5 kommenttia:

 1. Sivistyskansat, heh. Aivan oikein sanottu, kun ottaa huomioon että Suomessa vastavaa kansanäänestystä ei tulla missään tilenteessa tekemään. Se 22 vuoden takainenkin oli vain neuvoa-antava. Minkä neuvon armaat 'edustajamme' olisivat jättäneet huomiotta jos tulos olisi ollut kielteinen.

  Elämmehän lampaiden kansoittamassa diktatuurissa odottamassa lähtövuoroamme teurastamoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti suomalaisten kansallisiin ominaisuuksiin vaikuttaisi kuuluvan korostettu palvelijamentaliteetti, joka kyllä otollisissa tilanteissa vie kuvernööreiksi ja varakuninkaiksi (Bulgaria), mutta on hankalana esteenä omin jaloin seisomiselle.

   Kovin intomielisesti meillä todellakin kiirehdittiin julistamaan kansanäänestys mahdottomaksi. Viimeisenä kaiketi valmistaudutaan seisomaan vaikka uppoavalla kannella. Yle tiedottaa kansan luottavan entistä enemmän työpaikkansa säilymiseen ja entistä turvatumpaan tulevaisuuteen. Käsi sydämellä, millä edellytyksillä?

   Poista
  2. Ja vielä...Venäjän imperiumin aikana suomalaiset olivat kukistamassa muun muassa puolalaisten itsenäistymispyrkimyksiä. Päätyvätkö euvostosuomalaisetkin vielä ojentamaan separatistisia eurooppalaisia?

   Poista
  3. Paljon mahdollista, kun iso kiho Brysselissä kohauttaa vasenta kulmakarvaansa, Suomessa media riehaantuu. Kun samainen herra kohauttaa oikeaa kulmakarvaansa, pääministeri kiirehtii kysymään, mitä Suomi seuraavaksi maksaa jonkun muun puolesta.

   Tuskin siinä tarvitaan muuta kuin kämmenten yhteenlyönti kolme kertaa niin Suomen RDF pannaan lähtövalmiiksi kovat lippaissa.

   Poista
  4. Mainio luonnehdinta johtajiemme ajattelusta. Tätäkin taustaa vastaan on erittäin kornia valmistautua juhlimaan "100-vuotista Suomea". Ratkaisevalla tavalla tarina muuttui jo 1980-luvulla, vaikka toki vei melkein kymmenkunta vuotta ennen kuin vaikutukset alkoivat laman kautta realisoitua tavallisellekin tallaajalle.

   Poista