sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Unionin "demokratia" piirileikkiä


Tositelevision sukupolvi rypee antaumuksella kansanvallan alennustilassa. Britannian Brexitistä ei kulunut kahtakaan vuorokautta ennen kuin mediamme uutisoi perinnäiseen euvostotyyliin, että esille on nostettu vaatimus kansanäänestyksen uusimisesta.

Enää ei ole huono vitsi toistaa kansanvallan rappeutuneen. Kampanjan aikana näytti hetken siltä, että euvostouskovaiset olisivat olleet voittamassa vaalit. Tällöin liikkui julkilausuma tuloksen lopullisuudesta. Liittovaltion kannattajien hävittyä media on uskollisesti levittänyt sanomaa vetoomuksista "väärän äänestystuloksen" mitätöimisestä uusintakierroksella.

Ei mitään yllättävää. Kyseessä on Euvostoliiton normikäytäntö kansan äänestäessä eliitin ohjeiden vastaisesti. 1992 tanskalaiset laitettiin äänestämään uudestaan  Maastrichtin sopimuksesta. 2001 Irlanti äänesti uudestaan Nizzan sopimuksesta ja 2008 Lissabonin sopimuksesta. Ranskalaisten ja hollantilaisten mielipiteet Euvostoliiton perustuslaista sivuutettiin vuonna 2005. Kreikan pyrkimykset pelastautua euro-kurimuksesta torjuttiin viime vuonna. Kreikan tukipaketeista on nyttemmin tullut lähinnä jonkinlainen raha-automaatti. Tänä vuonna hollantilaisia uhkailtiin näiden äänestäessä liittovaltion Ukraina-politiikasta. Hollantilaisten Unionin Ukraina-politiikkaa vastustavan äänestystuloksen merkitys lienee olematon.

Kerrattaessa mainittua euvostovallan "loisteliasta" kansanvallan riemukulkua ei voine olla ihmettelemässä niitä, jotka yhä vannovat Brysselin pankkiirien nimeen. Nuoret uraohjukset ja kaukomailla töihin päässeet toki ajattelevat vain omaa uraansa osaamatta aavistaa omaa karua kohtaloaan markkina-arvonsa vääjäämättä iän myötä romahtaessa. Vaikka Unionin lakeijat nyt komppaavat pettyneiden vanhuksia suorastaan vihaavia kannanottoja, ei voi olla kiittämättä vielä keskuudessamme olevan varttuneen väen panosta. He muistavat yhä ajan, jolloin Euroopan kansakunnat olivat valmiita kamppailemaan oikean itsenäisyytensä eikä Brysselin alamaisuuden edestä. Elämänkokemus ja kosketus nykyistä tervehenkisempään yhteiskuntaan olivat vielä jarruttamassa Uuden Maailmanjärjestyksen marssia Euroopassa.

Euvostoeliitin suhtautuminen kansanäänestyksiin vaihtelee säälivän halveksuvasta suoranaiseen vihaan. Siinä levittäytyy eteemme euvostodemokratian valheellisuus kaikessa ankeudessaan.
1 kommentti:

  1. EU-demokratia = sinähän hyväksyt "ehdotuksemme" tai sitten itket ja hyväksyt!

    VastaaPoista