torstai 16. kesäkuuta 2016

Terrori - tukijat, myötäilijät ja vastustajat?


Olen jo hyvän aikaa seurannut kiintoisaa Professorin Ajatuksia -plogia. Eilen Professori otti esille Euroopan ”pahan pojan” eli Unkarin edesottamukset ja niiden suvaitsevaistossa herättämät henkiset ruoansulatusvaikeudet. Kuukausia tulilinjalla on ollut etenkin pääministeri Orbán. Onhan ennenkuulumatonta, että joku hänen asemassaan oleva poliitikko nousee arvostelemaan hyväveli- ja -siskoverkoston tunnustamaa dogmia. Itsekin olen mielenkiinnolla odottanut koko talven, mitä kaikkea tuleman pitää.

Sivustakatsojan ja ulkomaalaisen euvostoalamaisen näkökulmasta pääministeri Viktor Orbán näyttäytyy rohkeana, tosieurooppalaisena. Jo viime vuoden syyskuussa maahanmuuttoaallon ollessa kuumimmillaan brittilehti Guardian siteerasi Frankfurter Allgemeine Zeitungia, jossa Orbán totesi:”Kaikki mikä on toteutumassa silmiemme uhkaa räjähdysvaarallisia seurauksia koko Euroopalle. Euroopan vastaus [tilanteeseen] on hulluutta. Meidän on tunnustettava, että Euroopan unionin väärä maahanmuuttopolitiikka on vastuussa tästä tilanteesta”.

Itse niin kutsutuista pakolaisista Orbán lausui:”Saapujat on kasvatettu eri uskontoon ja he edustavat radikaalisti eri kulttuuria. Useimmat heistä eivät ole kristittyjä, vaan muslimeja. Tämä on tärkeä kysymys, koska Eurooppa ja eurooppalainen identiteetti pohjaa kristinuskoon. Eikö ole huolestuttavaa, että euroopalainen klristillisyys on tuskin kykenevä pitämään Euroopan kristittynä? Ei ole vaihtoehtoa eikä meillä ole muuta keinoa kuin puolustaa rajojamme.

Viherpuna-ateistiset ideologit ynnä halpatyövoimaa janoavat eurokapitalistit ovat sulkeneet korvansa Orbánin pääsanomalta. Eilen yle julkaisi jutun, jossa Unkarin presidentti János Áder lähestyi samaa ongelmaa kiertelevämmin ilmauksin kuin Orbán mainitessaan Euvostoliiton suhtautuneen siirtolaiskriisiin liiaksi [tulijoiden] ihmisoikeuksien kannalta ja unohtanut muut näkökulmat.

Ja mitähän ne muut näkökulmat sitten olisivatkaan? Esimerkiksi tänään valtiollinen propagandatoimistomme Pasilasta uhrasi runsaasti aikaa huolehtiessaan siitä, kuinka muukalaiset saataisiin mahdollisimman opian töihin,luvat kuntoon tai ylipäänsä töitä keksittyä. Asia ei olisi niin kieroutunutta, mikäli maassamme ei olisi pysyväksi jämähtänyttä omien kansalaisten työttömyyttä. Toinen kärkiaihe oli todeta, kuinka koulutussupistukset ovat pudottamassa supisuomalaisia koululaisia entistä etäämmälle toisen asteen koulutuksesta. Resursseja joudutaan siirtämään eri puolilta kroonistuvan maahanmuutto-ongelman käsittelemiseen, vaikka kansalle yritetään väittää muuta kuin se itse joutuu kokemaan ja näkemään.

Unionistien agenda merkitsee koko mantereelle niin henkistä, taloudellista kuin fyysistä terroria, jonka näkyvin ilmentymä toki ovat pommi- ja ampuma-aseiskut. Huoli oman kansan tulevaisuudesta ja työllistymisestä on myös taustalla Brexitissä. Orlandon terroriteon yhteydessä on noussut esille myös sen yhteisön osuus tapahtumiin, josta ampuja lähti. Toisen vaimon tekosien tutkimisesta on uutisoitu. Brysselin iskujen yhteydessä myös mainittiin yhteisö, joka piilotteli ja suojeli tekijöitä.

Selkeä henkinen muuri on väistämättä noussut tulijoiden ja kantaväestön välille. Kohu on noussut myös Orlandon ampujan isän jäätävistä toteamuksista liittyen homoseksuaaleihin. Pontevalla vaikenemisella suvaitsevaisto on pyrkinyt häivyttämään etenkin islamilaisen opin vihan muun muassa seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Toki vääräuskoisten tai jopa ateistien keskuudesta löytyy ajatuksia, jotka saavat islamistit vallan sekoamaan. Taannoin on noussut kohuja muslimivihasaarnaajien puhematkoista halki Euroopan. Orbánin mainitsema kristillisyyden kykenemättömyys puolustaa omiaan kiteytyy siihen, että ihmisoikeuksien varjolla selkeästi eurooppalaisia elämänarvoja ja uskonnollista perinnettä vastustavan aineksen saapumisen estäminen tai karkottaminen on tehty äärimmäisen vaikeaksi ja hitaaksi. En ole kertaakaan huomannut, että oma arkkipiispamme olisi noussut milleen katederille julistamaan paheksuntaansa siitä, kuinka kristittyjä jahdataan kautta Lähi-Idän nimenomaan uskonsa tähden ja että ahdistelijoina ovat muslimit toteuttaen opiinsa rakennettua halveksintaa vääräuskoisia kohtaan.

Maahan saapuneiden muslimien joukossa on myös entisiä sikäläisten hallintorakenteiden edustajia. Sotarikollisiakin on paljastunut heidän jäädessään pääosin yhä kristittyjen eurooppalaisten elätettäviksi. Kuka uskaltaisi kaivella, monenkohan kristityn murhaan tai vainoamiseen he ovat aikanaan osallistuneet tullakseen lopulta palkituiksi oleskeluluvalla Euroopassa?Tai kipanneet kristittyjä matkalla veneestä mereen?

Ateistien sokeutta uskonnon merkitystä kohtaan koetin pohtia kirjoituksessani Ampumarata. Euvostouskovaisilla yleisesti on toinen näköhäiriö liittyen talouteen. Direktiivein johdettu kansallisvaltioiden tuhoaminen on terroria, joka suuntautuu suoraan kansoihin. Halpatyömarkkinoiden luominen massamaahanmuuton avulla ja vapaan liikkkuvuuden varjolla on vastaanottavien maiden nuorison tulevaisuuden nitistämistä. Surullisinta on saada vierestä seurata sitä aivopesua, jolla nuoret ihmiset pyritään käännyttämään maailmanvaltion kannalle.

Lopuksi palaan vielä Orbániin. Viime talvena löysin kirjoituksen, jossa hän eritteli haastattelijalle näkemyksiään niin Unkarin turvallisuuspolitiikasta kuin idänsuhteista. Hän on pitänyt hyviä NATO-Venäjä -suhteita maansa kannalta ensi arvoisen tärkeinä. Unkarin natojäsenyyden ymmärtää historian kannalta. Vaikka Orbán on itse ollut kaatamassa unkarilaista kommunismia, johon venäläisillä oli oma osuutensa, hän on kannattanut asiallisia suhteita Venäjään. Hän mainitsi kaasuputkihankkeen yhdessä slovakkien kanssa liittyen venäläiseen kaasuun. Hän kertoi käyneensä tiukkoja neuvotteluja Putinin kanssa estääkseen venäläisiä hankkimasta valta-asemaa unkarilaisesta öljy-yhtiöstä.

  • So the Russian-Hungarian relationship is not black and white. Historically, economically it’s very complicated. But I am not an ideologically-led person to the Russians. I try to have a common sense, reality-based policy. The only way if you would like to have a good [relationship] with the Russians is power policy based on reality. If you would like to have a relationship with the Russians based on principles it will never work.”

Selvää tekstiä. Suhteet eivät ole mustavalkoiset, talous on kompleksinen kokonaisuus. Orbán ei tunnustaudu ideologisesti itsensä rajaamaksi henkilöksi suhteissaan Venäjään. Terveen järjen käyttäminen on tärkeätä. Tiettyjen periaatteiden orjallinen noudattaminen ei suju Venäjän kanssa. Samalla Orbán on todennut Euroopassa vallitsevan toisenlaiset periaatteet ja tärkeysjärjestykset [suhteessa Venäjään] ja viittaa etenkin puolalaisiin. Saksalaisista hän ei anna järin mairittelevaa kuvaa näiden toimiessa eri lailla kuin poliittisissa puheissa. Tämä on suomalaisten suhteen mielenkiintoista, koska suomalainen tapa tunnetusti on nuolla euvostopuheista pilkkuja ja ajaa itsensä ansaan – esimerkiksi (kauppa)suhteissa.

Kuluneiden kuukausien aikana Unkari on vaikuttanut olevan harvoja selväpäisiä eurooppalaisia toimijoita. Tämä järjenkäytön harvinaisuus on mantereemme kannalta traagista. Kansakuntirn johtajathan on ainakin paperilla valittu ajamaan oman kansansa etua ja turvallisuutta. Käytännössä näin ei välttämättä ole.

Lopuksi kerrattakoon, että Unkarin presidentin János Áderin vierailun on kerrottu kuuluneen suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressin avajaisiin. Mielenkiintoista on seurata, kuinka kauan moinen kansallismielinen, euvostoihmisen luomista vastaan potkiva toiminta virallisella taholla sallitaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti