maanantai 27. kesäkuuta 2016

EU:n Supervaltio julki


Hyvästi oma armeija, verotusoikeus, rikoslaki ja keskuspankki. Rajat lopullisesti auki.


Tiedotusvälineemme ovat viimeiset kaksi päivää keskittyneet kauhistelemaan syöksyviä pörssejä, Unionin ulkopuolelle jäävien euvostokansalaisten tulevaisuutta, rasismia ja ties mitä. Liikaa kaiketi olisi vaatia mediaamme tonkimaan todellisia syitä euvostovastaisuuden takaa. Joissain yhteyksissä toimittelijat ovat saattaneet mainita vaatimukset itsenäisyyden palauttamisesta. Tuossakaan yhteydessä ei ole kaivauduttu asian ytimeen.

Mantereenlaajuinen Supervaltio? Utopian tavoittelu uhkaa tuhota eurooppalaiseen perinnön ja kansojen
itsemääräämisoikeuden. Joko olisi aika alkaa puhua eu-kritiikin todellisista syistä ja kysyä, mitä
itsenäisyys meille merkitsee.

Muun muassa brittilehti Express on tänään kirjoittanut Ranskan ja Saksan ulkoministerien valmistelleen muutoksia EU:n yksittäisten jäsenmaiden asemaan. Brysselin vasallit menettäisivät oikeuden omaan armeijaan, rikoslakiin, verotukseen tai keskuspankkiin. Viimeisetkin mahdollisuudet valvoa omia rajoja menetettäisiin. Tämä johtaisi Brysselin täyteen määräysvaltaan muun muassa maahanmuuttajien sijoittamisessa.

Kaavaillut muutokset ovat nostattaneet raivoa Puolassa. Puolalaisen TV-aseman TVP Infon käsiinsä saamaa aineistoa on esitelty juuri Puolan Tsekin, Unkarin ja Slovakian muodostamalle Visegrad-ryhmälle. Asiasta on kertonut myös Ukraine Today -julkaisu. Euvostoeliitin laatima ”integroitumissuunnitelma” on luonnollisesti nostattanut syvää mielipahaa ja kasvattanut Euroopan Unionin vastaista mielialaa juuri Britannian Brexitin jälkeen.

Puolan ulkoministeri Witold Waszczykowskin mukaan kyseessä on huono ratkaisu, ”koska EU:n perustamisen jälkeen paljon on muuttunut”. Äänestäjät eivät hänen mukaansa tahdo antaa Unionia teknokraattien käsiin. Hän näyttää epäilevän valittua menetelmää etenkin Brexitin taustaa vasten.

Myös Euroopan Neuvoston presidentti Donald Tusk varoitti muutama viikko ennen Brexit-äänestystä, etteivät ”Euroopan kansalaiset jaa samaa intomieltä kuin johtajansa suhteessa Euroopan utopiaan”. Nyt siis kuitenkin näyttäisi käyvän niin, että euvostouskovaiset pyrkivät lisäämään integraatiota sen sijaan, että kykenisivät osoittamaan kasvavalle epäilijöiden joukolle euvostoelämän ja kansallisen itsemääräämisoikeuden rajoittamisen konkreettisia hyötyjä. Jotta ymmärtäisimme tärkeän osatekijän Brexitin takana, on syytä palauttaa mieliin, että brittien eroleirin johtohahmoihin kuulunut Boris Johnson varoitti toukokuussa juuri EU:n suunnittelemasta Supervaltiosta, kaikki jäsenvaltiot imaisevasta valtarakennelmasta. Toimittelijamme ovat innolla levitelleet väitettä, etteivät eroa äänestäneet olisi tienneet, mistä on kyse. Hyvällä syyllä voimme uskoa, että juuri Remain-leiri ei ole käsittänyt, minkä puolesta on kampanjoinut.

Tietäen suomalaismediankin propagandistisen asenteen, tiettyjen itäeurooppalaisten maiden seuraavien kuukausien reaktioita tultaneen täällä penkomaan enintään mahdollisten äärikansallisten ja rasististen vaikuttimien löytämiseksi. Kuka poliitikko tai toimittaja uskaltaisi kysyä suoraan itsenäisyytemme 100-vuotis(muisto)juhlaan valmistautuvalta kansaltamme, tahtooko se luopua armeijastaan, omasta verohallinnostaan tai rikoslaistaan? Tässäpä juuri aikaamme kuvaava lahja satavuotiaalle Suomellemme!

On aika lopettaa nykymediamme keskenkasvuinen lässytys ”hirvittävästä” Brexitistä ja kysyä suoraan mitä itsenäisyys tarkoittaa ja mitä se merkitsee.


3 kommenttia:

 1. On käynyt minunkin mielessäni, että sattuipa somasti että Suomen itsenäisyys annettiin pois ilman muuta korvausta kuin rahatukut muutamalle kierolle poliitikolle, vain hetkeä ennen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Muistojuhlaako?

  VastaaPoista
 2. Suomalaisilla on kuitenkin edelleen arviolta 1,5 miljoonaa ampuma-asetta. Poliiseja ehkä 7000. Eu:lla ei ole omaa armeijaa. Liki jokainen mies on käynyt armeijan ja osaa käytää asetta ja omaa taistelutaidot.
  Meidän ei tarvitse kuunnella sen enempää suomalaisia kuin ulkomaisiakaan poliitikkoja.
  Aseistautunut kansa on itsenäinen kansa.
  Haluatteko kokeilla miten pitkälle vieteri venyy..??

  VastaaPoista
 3. Nyt on jo Talouselämäkin havahtunut Euvostoliiton ja Itä-Euroopan maiden mielipide-eroihin. Tulilinjalla on vähintäänkin ansaitusti Juncker, jonka öykkärimäinen ylimielisyys suhteessa vasallivaltioihin on raivostuttanut monia.

  Silti pitäisi muistaa, että Juncker on vain keulakuva. Hänen törkeä käytöksensä toki on kuin huutomerkki. Silti hänen pelkkä poistamisensa ei hälvennä mihinkään perimmäisiä euvostopyrkimyksiä.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/junckerille-sataa-erovaatimuksia-presidentti-haukkuu-kaytosta-iljettavaksi-6562764

  VastaaPoista