maanantai 15. helmikuuta 2016

Valmistautuuko Kokoomus mummontappajaisiin?


Sampo Terho sohaisi viikonloppuna tikulla haavekuvissa elävien kansalaisten kylkeen ottaen puheeksi rahoituskriisin, joka on seurausta kohtaamastamme maahanmuuttotulvasta. Hän esitti toteamuksen mummon kantamisesta ulos mamujen tieltä. Valitettavasti pelko saattaa hyvinkin olla profetia ellei sitä oteta tosissaan. Tähän asti niin sanottu suvaitsevaisto on näyttänyt elävän jossain merkillisessä erillismaailmassa, jossa kulut on kuitattu Afrikantähden rahalla. Terhon varoitus reaktioineen on kuitenkin osoittanut, ketkä suhtautuvat yhä huolettoman välinpitämättömästi yhteiskuntarauhaa uhkaavan jännityksen kasvuun. Vai onko joukossa väkeä, joka itse asiassa toivoo vuoden 1918 toistumista?

Yhteiskunnassamme on monia sosiaali- ja terveyspoliittisia ongelmia, jotka ovat kroonisesti sairastuttaneet
kansamme elämää vuosikausia. Kuka ottaa vastuun asettamalla kansainvälisen pakolaiskriisin hoitamisen
kustannukset vastakkain oman kansan räikeimpien epäkohtien lieventämisen kanssa? Kuka kantaisi paljon
puhuttua vastuuta yhteiskuntarauhan rikkoutumisesta?

Yhä uudelleen saamme lukea kauhutarinoita vanhustenhoidosta tai homekouluista. Oppineet ovat vuodesta toiseen tukkanuottasilla hoitajamitoituksista ynnä koulutuksen tuntikehyksistä. Aivan toisenlaisella pontevuudella näytetään suhtautuvan, mikäli joku maahanmuuttaja sattuu VOK-keskuksessa aivastamaan. Viimeisin älämölö on onnistuttu nostattamaan niin kutsutusta perheenyhdistämisestä. Ottaen huomioon Yleisradion viime aikojen toimituksellisen ja ideologisen otteen ei voida olla läheskään varmoja siitä, että esityksen kaikkiin nyansseihin on toimituksessa edes välitetty puuttua. Juuri näkemässäni haastattelussa oikeastaan muuan henkilö yrittikin selittää, että lakimuutoksen kohteeksi joutuva ihmisryhmä ei mitenkään ole homogeeninen kokonaisuus, vaan kohteena on kovin erilaisia perheitä, joihin lopullinen lakiteksti suhtautuu hiukan eri lailla riippuen yksityiskohdista. Mainitun huomautuksen toimittaja jyräsi totaalisesti alleen ja antoi vielä puheenvuoron vihervasemmiston edustajalle, joka ilmeisesti on lähtenyt jo ristiretkelle lakimuutosta vastaan.

Idealistit hypistelevät yhä leikkirahojaan kieltäytyessään kuuntelemasta, että maailmanpelastaminen on kallista puuhaa. Sitäkin uskomattomampaa on Kokoomuksen toiminta sen tekopyhästi pyrkiessä upottamaan VOK- ja kotoutuskustannukset budjetin normaaliin menokehykseen. Erittäin hurskastelevaa kyseisen puolueen velan ja lisäverojen vastustaminen tähän pakolaisasiaan liittyen on siksi, että sillä olisi viime vuosikymmenien mahtipuolueena ollut mahdollista vaikuttaa sekä kansainvälisten sitoumustemme ja pakolaispolitiikkamme käytännön kustannusrakenteen muovautumiseen. Kansainvälisen jeesustelun kustannukset siis aiotaan kuin aiotaankin repiä irti yhä julmemmin leikkauksin kantaväestön perusturvasta? Mikäli kansa tahtoisi toimia maailman sosiaalitoimistona, se kyllä maksaisi muutaman prosentin lisäveron aivan pelkkänä riemuaneena. Halukkaat ja kyvykkäät maksakoot.

Kokoomus ei ole hätkähtänyt edes Sampo Terhon toteamusta pellolle kannettavista mummoista, mistä ei voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin, että viha oman kansan vähäosaisimpia kohtaan on ylittänyt kaikki säädyllisyyden rajat. Valtiovallan tuki VOK-bisnekselle on noudattanut avoimen piikin politiikkaa, mutta laskunmaksun koittaessa leipäpala uhataan viedä köyhimpien suusta. Stubbin reaktio ei ole ollut mikään yllätys, sillä hänhän on jo vuosikausia elänyt totaalisen ihqusti erillään keskivertokansan arjesta. Kaikkein korneinta viime päivinä on kenties ollut opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen hehkuttelu siitä, kuinka maailma muka menee parempaan suuntaan. Koulutus- ja terveydenhoitokentän rakennemuutosten kourissa kamppailevien kantasuomalaisten maailma ei todellakaan ole valaistumassa. Samainen ministeri on ollut erityinen agitaattori muun muassa kotiseutunsa Forssan pakolaispolitiikassa. Laulujen lunnaat hänkin ilmeisesti on maksattamassa vanhoilla ja sairailla suomalaisilla, täysin kirkkain silmin. Hänellekin olisi liikaa eritellä maailmanparannuksen kustannukset budjetin ulkopuolelle.

Valmistautuuko kokoomus mummontappajaisiin?

* * *

Aiemmin vanhustenhoidon ongelmista muun muassa:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti