perjantai 22. tammikuuta 2016

Hätähuuto Saksasta!


Yhteisöpalvelu Facebook on kuulemma sensuroinut nuoren saksalaistytön videomonologin, jossa hän tuo esille maahanmuuttajiin liittyviä kokemuksiaan ja pelkojaan. Samalla hän esittää rauhallisesti asiallisia ja tiukkoja kysymyksiä Euroopan päättäjille ja etenkin Merkelille.

Nuoret näkevät monet asiat selvemmin kuin uransa ja ammattiryhmänsä viitekehyksiin nauliintuneet vanhemmat ihmiset. Erittäin kuvaavaa aikakaudellemme on, ettei tätä puheenvuoroa tahdottaisi ihmisten näkevän samaan aikaan kun Euroopan johtajat meuhkaavat muun muassa sananvapaudesta Puolassa ja suomalaisetkin lehtien pääkirjoitukset ovat liittyneet tuohon mölisevään kuoroon.

Kertokoon oheinen video asiansa pääasiassa itse niin kauan kuin se edes jollain tavalla on nähtävissä. Vain yhden kysymyksen tahdon nostaa itse esille.

Mitä päättäjät kykenisivät vastaamaan tytön kertoessa tuntevansa 15-vuotiaasta töitä tehneen syntyperäisen saksalaisen, joka hoitovirheen takia vammautuneena on joutunut viranomaisten taholta muualta tulleiden ohittamaksi ja vaille apua? Onko tämä yksi niitä kysymyksiä, joiden takia me emme saisi tätä videota nähdä? Miksi keskustelusta kieltäydytään? Aihe ansaitsisi asiallisen ja kiihkottoman käsittelyn, sillä nykymeno merkitsee romahdusta kohti anarkiaa. Missä nyt on avoin eurooppalainen vuoropuhelu?Tekstityksen englanniksi pitäisi löytyä alavalikosta ellei se heti tule päälle.

Muu tarinahan on samaa pelkoa ahdisteluista, joista olemme viimein saaneet joka puolelta kuulla. Ihmisiä kehotetaan toimimaan mutta väkivallattomasti ja asiallisesti. Millainen romahdus Euroopassa ensi keväänä koetaankaan? Tämän videon katsottuaan osaa ehkä jälleen hiukan paremmin eläytyä tuleviin kauhuihin. Tämän tytön vaiennettujen sanojen sanoma saattaa vielä tulisen raudan tavoin korventaa eurooppalaisten tajuntaa. Kuplat tulevat väistämättä särkymään. Ne päivät tulevat olemaan erittäin katkeria.
4 kommenttia:

 1. On vielä mainittava, että etenkin se pistää silmään, että ainakin käännöksessä nimenomaan alleviivataan, että sanoma on ainoastaan pakolaisia teeskenteleviä, väkivaltaisia ja sillä uhkaavia vastaan. Samalla ihmisiä kehotetaan rauhanomaiseen ja väkivallattomaan toimintaan. Silti video on tahdottu sensuroida pois.

  Tietyt tahot yhä Kölnin tapatumien jälkeen tukahduttavat arvostelua. Tämä ei voi olla meidän Eurooppaamme.

  VastaaPoista
 2. Kuvaavaa, kun nuori tyttö kertoo oman mielipiteensä perustellusti, se pitää heti sensuroida. Mitähän Suomessa jos joku rohkenisi tehdä vastaavan videon? Pikaisesti järjestetty, erittäin hyvin uutisoitu oikeudenkäynti varmaankin.

  VastaaPoista
 3. Erittäin puhutteleva video. Asiallinen ja järkevä puheenvuoro, jonka sensuroinnin perusteita on kyllä hankala järjellä selittää. Uskomatonta, että nuorten ihmisten hätään suhtaudutaan tällä tavalla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne Yksi Turkkulaanen ja Thule.

  Miltei päivittäin sitä törmää kaikenlaiseen salailuun ja kammottavan maahanmuuttotilanteen vähättelyyn. Siksipä yksittäisten euvostoalamaisten tehtäväksi jää sen tiedon välittäminen, jota mediamme joko kokonaan pimittää tai laimentaa melkein tunnistamattomaksi. Törkeissä sensurointitapauksissa tiedon on kuljettava epävirallisia kanavia. Jo viime kuukausilta on esimerkkejä siitä, kuinka tiedon vuotaminen median ohitse on pakottanut lehdistön ja Yleisradion tunnustamaan tapahtuneita tosiasioita.

  Viimeksi tänään sain lukea eräästä lehdestä, kuinka seurakunnat valmistautuvat auttamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Mikäli olettaa sopii, että virkavalta käännyttää vain äärimmäisen sopimattomissa ja turhissa tapauksissa, mainittu seurakuntien toiminta herättää jonkin verran ihmetystä. Aivan kuin VOK-väki aivan oitis jätettäisiin heitteille, jos turvapaikkaa ei myönnettäisi. Mitä väkeä kirkollinen porukka sitten valmistautuukaan piilottelemaan? Kaikkinensa kirkko näyttää olevan enemmän huolissaan palautettavien määrästä kuin oman yhteiskuntamme kantokyvystä. Silmät on niin helppo sakastissa ummistaa ennen kuin yhteiskuntarauha lopullisesti murtuu.

  VastaaPoista