maanantai 23. marraskuuta 2015

Työpaikkojen tuhoamisen teemaviikko


Suomessa on aloitettu jälleen robotiikan teemaviikko. Tässä ilmenee lapsenomainen into kehittää teknologiaa vailla vastuuta kehityksen aikaansaamista taloudellissosiologisista vaikutuksista. Propellipäiset automaatiointoilijamme näyttävät tyystin sivuuttavan sen tosiasian, että ihmisten työpaikkoja on huomattavasti nopeampi tuhota kuin uusia luoda. Itse asiassa yhä useampia ja yhä pidemmälle erikoistuneita ammattialoja on siirtymässä automatisoiduiksi. Tarpeettomaksi tulee päätymään meistä lähes kuka tahansa.

Olen jo aiemminkin kirjoittanut siitä, että tuleva yhteiskunta tarvitsee entistä vähemmän eläviä ihmisiä [Älyn ihmisoikeudet]. Tämä automaation kritiikitön hehkuttaminen on etenkin Euroopassa entistä räikeämmin ristiriidassa harjoitetun väestöpolitiikan eli oppimattomien siirtolaisten hankinnan kanssa. Eettinen automaatiokeskustelu edellyttäisi ROBOTTIVERON vaatimista, jotta yhteiskunnalliset haittavaikutukset voitaisiin minimoida. Aivan liiaksi nykyään sivuutetaan automaation negatiiviset vaikutukset ja keskitytään pelkästään elämää helpottaviin aspekteihin, vaikka tarpeettomiksi käyvien ihmismassojen kasvava hätä uhkaa käytännössä syödä teknokraattien hehkuttamat edut.

Kuinka umpiköyhä, ikänsä tarpeeton ihmispoloinen voisi nauttia robottiautoista, automaattikassoista tai valmistusvaiheesta aina kotiovelle asti robottien toimittamista tuotteista? Tarvitsemme vastuullisuutta automaatiokeskusteluun ruusunpunaisten tulevaisuusfantasioiden sijasta!

2 kommenttia:

 1. Ihmistyötä verotetaan - robotin työtä ei!
  Vääristävä kustannusvaikutus.

  Jonkin verran veroja käytetään ihmis-työntekijän tarvitsemiin palveluihin, mutta enimmäkseen ne menevät infran ja yhteiskunnan koneiston ylläpitoon, joita ilman robottiyhteiskuntakaan ei toimi. Ja ihmistyöntekijöitä tarvitsevat myös robotit ylläpitoonsa.

  Iso siivu veroista menee tietysti verovapaiden robottien syrjäyttämien verollisten työttömien ylläpitoon.

  Oma lukunsa on sitten ne verovarat (nykyiset ja velaksi otetut), joita tyhjäpäiset ja heikot poliitkot kaatavat ulkomaille (tai tarpeettoman ulkomaisen "työvoiman" järjestämiseen), koska himoitsevat saada laiskoja kättenläpytyksiä "hienoissa" kansainvälisissä läplätys-kokouksissaan.

  Tietysti verovaroja hassataan myös kannattamattoman hyväveli-(ja -sisko) -liiketoiminnan rahoittamiseen. Ja kaipa tuohan robotiikan edistämiseenkin verovaroja "tarvitaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Automatisaation ja teknisen kehityksen tuomaan rakennemuutokseen soisi reagoitavan myös robottien verotuksella. Muuten veropohja romahtaa. Työvoiman keinotekoista maahantuontia tulisi välttää viimeiseen asti.

   Poista