torstai 1. lokakuuta 2015

Nyt ei herkkusuille velli kelvannut


Oulussa sattuu ja tapahtuu. Mtv uutisoi illalla, että joukko maahanmarssijoita oli osoittanut mieltä poliisiaseman edessä. Ja mikä oli ollut syynä? Iltaruoaksi tarjoiltu ohramannavelli ei ollut herkkusuille mieleistä. Majoitusolosuhteitakin oli kuulemma arvosteltu.

Tämän pitäisi antaa jo esimakua siitä, mitä on odotettavissa valtion rahojen väistämättä loppuessa, mikäli muukalaisten määrän annetaan kasvaa kymmenillä tuhansilla vuodessa. Uusin mellakka oli siis saanut alkunsa normaalin suomalaisen laitoskeittiöruoan vuoksi. Mitäpä siitä voisimme tuumia? Onko lapsillemme ja vanhuksillemme yleisesti tarjottu ateria sitten todella noin huonoa, ettei se kelpaa ”henkensä hädässä sodan jaloista paenneiden” partalapsien suihin?

Kenellähän olisi rohkeutta sanoa tuleville kunniakansalaisille, että yhä useampi suomalaisvanhus ja lapsikin joutunee tulevaisuudessa tyytymään vieläkin merkillisempään velliin niiden tulevien leikkausten vuoksi, joihin muukalaisinvaasion vuoksi lähivuosina jouduttaneen ellei rajoja pistetä kiinni?

Metakkaa on kuvailtu ”äänekkääksi muttei väkivaltaiseksi tai uhkaavaksi”. Kun kuutisenkymmentä isoa miestä rähjää itämaisella mentaliteetilla, intermezzoa kyllä taatusti sopii sanoa uhkaavaksi. Rohkenen olettaa vapaaehtoisten jalkojen alkaneen vispata säikähdyksestä. Vastaavia tunkeutujien mielenilmaisuja suomalaisten tarjoamia palveluja vastaan on odotettavissa talvikauden pakkasineen todenteolla alkaessa. Valitettavasti mainitun älämölön puhjetessa ei enää jaksa tai osaa tuntea kovin suurta myötätuntoa niitä kohtaan, jotka ovat syksyn kuluessa ylimielisesti rasistikorttia heilutellen sättineet tulevasta varoittaneita.

Toisaalla Maikkarin sivuilla on alkanut raottua sensuurin verho muukalaisten edesottamuksista varsinkin nuoria suomalaistyttöjä kohtaan. Jos näin alkaa olla kyse jo tässä vaiheessa, kuvitellaanpa, mitä tämä tulee olemaan 200 000 muukalaisen asettuessa keskuuteemme. Silloin Oulun Vellikapinaakin muistellaan alakuloisesti hymyillen, jotta tuolloin olisi möly saatu asettumaan pinolla falafelia...


3 kommenttia:

 1. suomalaisen on vaikea ymmartaa tosiasiaa etta ns. kehitysaissakin syodaan parempaa ruokaa kuin suomalaisille tarjotaan laitoksissa, tama neljannesvuosisadan kokemuksella ulkomailla asuneena.

  VastaaPoista
 2. Näin voi olla mutta ei Suomessa kannata valittaa ruuasta, ei ainakaan kun väittää olevansa henkensä edesä pakeneva pakolainen.

  VastaaPoista
 3. Mutta vellihän on terveellistä ja ravitsevaa kasvaville lapsille. Sitä on tarjottu meillä sairaaloissakin. Kyllä sitä kelpaa "vahingossa" kaukalolle eksyneiden raavaiden miestenkin ehtoolla särpiä - varsinkin tosiaan henkensä edestä Euroopan halki vaellettuaan!

  Meillä Suomessa sitä paitsi on jatkuvasti jonkinlainen ruoanpuute nurkan takana, vaikka se nykyään kaupan hyllyjä katsellessa tuntuukin hieman uskomattomalta. Kauaksikohan aikaa keskusliikkeiden varastot riittävät, mikäli kaaos saa Euroopassa ylivallan ja Euvostoliitto on tärvellyt kauppayhteytensä Venäjän kanssa? Velliä syödään lukuisissa köyhissä suomalaistalouksissa tälläkin hetkellä elinkustannusten noustessa ja palkkojen ynnä tukien laskiessa, työttömyyden riivatessa. Nälänhädän mahdollisuutta käsitelleessä kirjoituksessani olen tuonut esille muun muassa, kuinka karut ja laihat maatalousolot Suomessa pohjimmiltaan on. IT-tuotteita kun ei voi tarvittaessa syödä, on pidettävä pettuaika mielessä.

  Ravitseva ohramannavelli on vielä ylellisyyttä poikkeusoloissa, ja poikkeukselliset olot meillä on. Uskokaamme se.Karu maamme ei kykene elättämään niin monta miljoonaa ihmistä kuin pinta-alamme antaisi ymmärtää. Pelkkää velliä - jos sitäkään - voimme joutua kaikki särpimään hyvin pian, suurella ilolla!

  VastaaPoista